Kurssi etenee todella vauhdikkaasti, en pysy perässä. Olen tottunut opskelemaan perehtymällä asioihin perusteellisesti, ja tällä vauhdilla ei jää aika kaikille tehtäville.

Olen viime aikana tutukiskellut syötteitä ja tehnyt muistiinpanoja. Kurssin järjestäjät  antavat hyvän selostuksen aiheista, mutta tarvitsen aikaa pohdiskeluun. Aihetta tutkiakseni luin lähteitä eri kielillä, enemmäkseen suomeksi ja venäjäksi. Esimerkiksi luin verkkoaineistoa web 2.0:sta  http://offline.computerra.ru/2006/650/282802/ ja http://www.syndic8.com/stats.php.
 

Alla on esimerkki muistiinpanostani:

RSS (lyhenne sanoista Really Simple Syndication) on joukko verkkosyötemuotoja, joita käytetään usein päivittyvän digitaalisen sisällön julkaisemiseen. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi blogit, uutiset ja podcastit.
Verkkosyöte (engl. web feed) on päivittyvän tiedon välitystapa. Nimensä mukaisesti sitä yleensä käytetään World Wide Webissä. Sisällöntuottaja syndikoi (engl. syndication) tuottamansa tiedon syötetiedostomuodossa, ja mahdollistaa sen tilaamisen (engl. subscription). Sisällön käyttäjä aggregoi (engl. aggregation) tiedon käyttämällä lukijaohjelmaa (muita termejä lukija, aggregaattori, feed-lukija tai uutistenlukija). Lukijaohjelmia on monen tyyppisiä: se voi olla paitsi oma ohjelmansa (esimerkiksi RSSOwl), myös esimerkiksi selaimen sisään rakennettu lukija (esimerkiksi Mozilla Firefoxin ”Live Bookmarks”) tai selainlaajennus. Lukijoita on myös toteutettu web-sivustoina, esimerkiksi Bloglines ja Google Reader, ja monet nykyiset käyttäjän muokattavissa olevat portaalit (esimerkiksi My Yahoo! ja iGoogle) tukevat syötteitä.
Alussa oli Rich Site Summary (RSS 0.9x) — обогащённая сводка сайта.Vuonna 2000 tapahtui:
1. группа разработчиков из списка рассылки «RSS-DEV» предложила формат RSS 1.0, который был основан на стандартах XML и RDF организации W3C.
2. Really Simple Syndication (очень простое приобретение информации), kehittyi RSS 2.0.
 

Yleisimmät syötteiden tiedostomuodot ovat RSS ja Atom. Tutkin, näkyvätkö RSS ja Atom käyttäjille erilaisina. Totesin, että enemmän käytetään RSS:ta, mutta Atomkin löytyy, esim. Googlelta. Tässä on vastaus pohdiskeluuni venäjäksi: Вышло так, что самым ярым сторонником Atom стал Google, Microsoft же поддерживает RSS. Именно Atom используется в Blogger.com, Google News, Gmail и других сервисах поисковика. Google также развивает стандарт и вводит дополнения к нему. Так появился GData, формат, основанный на Atom.

Tutustuin myös uutisportaaleihin:

http://news.google.com/  
http://news.yandex.ru/